Paaseieren zoeken groot succes

Afgelopen zaterdag 26 maart was het eindelijk weer zover het jaarlijkse paaseieren zoeken in de speeltuin / Egmonderhout.

Om 13:30 waren alle kinderen bij de speeltuin verzameld en werden de kinderen in groepjes verdeeld met een vrijwilliger erbij.

De grotere kinderen (7 t/m 12) gingen onder begeleiding van vrijwilligers naar de Egmonderhout, en de kinderen van 4 t/m 6 maar mochten in de speeltuin gaan zoeken.

Voor de kleinere kinderen is het zoeken nog een beetje vreemd maar elk kind heeft een ei gevonden al dan niet met een klein beetje hulp, volgend jaar zullen ze het zeker beter doen “training doet wonderen”.

1/2 uurtje later mochten de ouders die in het begin niet mochten meehelpen, eindelijk mee zoeken en kwam het kind in hun weer boven.

Na afloop van het zoeken kregen de kinderen een snoepje en limonade en moesten ze even wachten op de prijs uitreiking.

Veel kinderen waren echte zoekers  waarbij aantallen van meer dan 10 eieren zeer vaak voor kwamen tot aan 21 stuks aan toe, vermoedelijk door het jarenlang mee doen met het eieren zoeken “oefening baart kunst zullen we maar zegen”, gelukkig waren er zeer veel eieren verstopt door de 2 paashazen.

De kinderen die het zilveren ei gevonden hadden mochten als eerste een prijs uitzoeken en daarna kwamen per leeftijd de kinderen aan de beurt.

Kinderen hebben zich leuk vermaakt en veel lachende kindergezichtjes gezien en daar doen we het natuurlijk voor.

Wij willen de vrijwilligers die er waren bedanken voor hun hulp en enthousiasme.

 

 

Geplaatst in Overige