Duizend en 1 nacht (15 oktober)

Er was eens….., een speeltuin die graag iets wilde organiseren ter afsluiting van het veertig jarig jubileum.1001 nacht
Laten we eens een keer s’avonds open gaan met een thema, leek ons een goed plan. Helaas waren de weergoden ons niet goedgezind. Op 17 september kijkend naar de weersvoorspelling ‘houden we het droog” toch maar samen met de vrijwilligers s’morgens alles klaar gezet, maar helaas smiddag’s kwam het met bakken uit de lucht, hierop maar besloten (met tegenzin) om de spullen weer op te gaan ruimen en kijken of we de avond naar een andere datum konden verplaatsen. Volgende dag meerdere teleurgestelde kinderen en ouders gesproken.

Uiteindelijk op 15 oktober de avond der avonden met droog mooi en lekker donker weer kunnen organiseren. De gehele dag in de weer (gelukkig al een generale repetitie gehad op 17 september), waardoor opbouwen een stuk sneller ging. De speeltuin verlicht met de potjes met waxinelichtjes, en de grote toren met allemaal lichtsnoeren welke al van ver te zien was.

Om klokslag 19:00 met een kleine toespraak van Elise, ging de poort open en konden de kinderen (veelal verkleed) maar ook ouders (sommige ook verkleed), naar binnen, een marshmallow bij het kampvuur opwarmen (bij de sultan en de chinees), schminken (bij de 3 elfjes), koek versieren (bij de schone dame), of wat drinken bij de kabouter halen, een verhaaltje luisteren bij de prinses, tekenen, op de foto, of gewoon gaan spelen in een donkere iets wat verlichte speeltuin. (en dan een enge heks of vogelverschrikker tegen komen).

Ook de wat oudere jeugd kon de speeltuin weer vinden, zijn ze normaal te oud om te mogen spelen, kwamen ze nu hun herinneringen aan vroeger (ook weer even schommelen) ophalen

Om 21:30 was het feest afgelopen, en ging de poort van het rijk “duizend en 1 nacht” weer dicht. Al met al een geslaagd feest (waarbij er al kinderen en ouders vroegen om een herhaling van dit feest, maar is het dan nog wel zo uniek??,)

Wij danken de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, maar ook de ouders en kinderen.

Geplaatst in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*