De start voor de toekomst is begonnen voor speeltuin de Hoef

Na 35 jaar trouwe dienst is er toch het eind gekomen aan ons clubhuis op wielen.

Wie heeft er geen goede herinneringen aan het clubhuis, de disco, schaakwedstrijden, de kinderclub enz enz,.

Hij gaat plaats maken voor ons nieuwe clubhuis.

Maandag 3 september is onder begeleiding van Noordeloos elektro Alkmaar (lid bouwgroep en sponsor) het gas en elektra afgekoppeld en een bouw aansluiting geplaatst.

Maandagochtend stond Firma Schot sloopbedrijven (sponsor) te trappelen om te beginnen.

Het clubhuis heeft lang volgehouden maar tegen het eind van de middag was toch het doek gevallen, en stond alleen nog de onderbouw er nog (de wagen).

Dinsdag 4 september heeft Schot het stalen wielstel verwijderd en opgeruimd en gingen ze het zwembad te lijf.

Nog geen week ervoor lagen er nog kinderen te badderen en te zwemmen in het zwembad, maar ook deze moest weg om plaats te maken voor het nieuwe gebouw.

Aan het einde van de dag was het een kale vlakte en was het voor menigeen wennen (hier stond toch het groene clubhuis??).

 

13 september, is firma de Bam(lid bouwgroep en sponsor) onder aanvoering van Richard Kammen begonnen met uitzetten van het bouwraam, (waar het gebouw zou moeten komen te staan en waar de heipalen de grond in moesten), dit in samenwerking met Grontmij (lid bouwgroep en sponsor) in de persoon Marieke Jansen en Patrick Rietveld.

14 september nog even overleg met de bouwinspecteur gemeente Alkmaar of alle uit gezette maten goed waren zodat firma Jan Ijskens “de Coogh” (1 van de sponsoren) kon beginnen met heien.

1e paal s’morgens om 11:45 in de grond (eigenlijk de 2e, omdat de 1e er weer uit moest ivm bodemplaat eruit geslagen door de heimachine).

 

17 september (maandag) de gehele dag is firma de Coogh bezig geweest om de palen in de grond te heien.

18 september laatste palen staan eindelijk in de grond (nog 4 stuks), firma de Coogh geeft stokje volgende fase over aan Schot.

s’Middags gaat firma Schot de geulen graven t.b.v. de bekisting voor de funderingsbalk, en ronden deze klus af.

 

19 september dinsdag.

Firma de Coogh komt langs om de stalen palen die nu uitsteken in te korten en ze te voorzien van bewapening.

Die ochtend komt de betonwagen met lange arm om de palen vol te gieten met beton.

Firma Bam aanwezig s ’middags om het piepschuim bekisting te gaan plaatsen, en deze uit te lijnen.

21 september de Bam is klaar met plaatsen van de piepschuimbekisting en stellen hiervan.

24 september, de beton vlechter komt langs om de stalen kooien te plaatsen i.s.m. met de bam in de bekisting, helaas komen ze 2 delen te kort die dag waardoor de klus de volgende dag afgemaakt moest worden.

De loodgieters komen langs om alvast voorwerk te doen t.b.v. de riolering (gaten maken in de bekisting).

27 september s ’morgens vroeg om 06:45 staat de kraan met lange arm en de betonwagen al klaar om te gaan storten.

Op dat moment lijkt het of de hemel omlaag gekomen is, een en al stortregen wat niet minder wordt.

Ondanks het slechte weer bereiden de jongens van de Bam zich voor om aan het werk te gaan. (regenpakken en laarzen aan).

Binnen 1 ½ uur zit het beton erin, en zijn ze het aan het vlakken.

Voor deze dag zit het er weer op.

28 september, houten balken ter versteviging van de bekisting worden weggehaald en de boel opgeruimd, nu is goed te zien aan de plassen hoeveel het geregend heeft.

Ton en Alexander zijn alvast aan het voorwerken voor de loodgieters (zand wegscheppen zodat riolering aangelegd kan worden).

Ook het aanleggen van de buizen t.b.v. de meterkast aansluitingen liggen er inmiddels in.

03-10-2012 firma schot aanwezig om de riolering weer aan te sluiten en voorbereidingen te treffen voor de morgen (aanvullen grond en aanleg hemelwaterafvoer).

04-10-2012 Firma Schot druk aan het werk om de grond binnen de fundatie weer vlak te maken en tegelijker tijd het aanleggen van de afvoerpijpen, deze moeten het hemelwater water op het dak valt afvoeren naar de sloot, speeltuin de hoef loopt mee in het project waterscheiding om minder schoon water af te voeren via het riool.

De mannen van schot hadden veel last van het water wat de afgelopen dagen gevallen is weg te krijgen uit de fundatie, maar enige tijd later was het meeste water weg en kon de grond gevlakt worden.

05-10-2012 Firma Schot vandaag nog aan de gang om het laatste stukje afvoerleiding te leggen en de rest van de grond te vlakken en de over gebleven grond naar voren te plaatsen.

Ook komen vandaag de eerste kanaalplaten die op de fundatie gelegd moeten gaan worden, volgende week komt de rest, tijdelijk worden de platen neergelegd voor de flat en de bewoners hebben aan ons verzoek voldaan om ruimte open te houden zodat we ze konden neerleggen.

08-10-2012 een vrachtwagen komt de rest van de kanaalplaten brengen en er is nog ruimte om ze neer te leggen. Ook div piepschuimplaten worden geleverd.

09-10-2012 de mannen van de Bam zijn gearriveerd en de telekraan van 60 mtr staat ook al te wachten om aan het werk te gaan.

Eerst moeten de mannen van de Bam nog even de fundatie schoonvegen (door alle regen afgelopen dagen is er zand en blubber op terecht gekomen).

De eerste platen worden volgens tekening neergelegd en uiteindelijk hoeven er maar 2 platen iets worden aangepast om ze te kunnen plaatsen, uiteindelijk bleef er 1 plaat over en is er besloten om de ruimtes die volgens tekening er zouden moeten zijn en zouden worden op gevuld met de piepschuimblokken dicht te leggen door alle platen op te schuiven en de laatste plaat er in te leggen.

Hierna wordt er aangevangen met de omkisting van de kanaalplaten welke uiteindelijk gevuld zal gaan worden met beton, waar uiteindelijk het gebouw op komt te staan.

10-10-2012 Bam is nog bezig om de bekisting te maken rond om de kanaalplaten, en het vullen van de gaten die tussen de kanaalplaten zijn opgelaten met piepschuim en bewapening.

11-10-2012 om een beetje reclame te maken voor onze sponsoren zijn er vlaggen op gehangen van o.a. de Bam, Grontmij, Heras, Energie noordwest, Noordeloos elektro had al een eigen reclame bord.

Bam heeft vandaag zijn werkzaamheden aan de bekisting rondom de kanaalplaten afgerond.

S’middags komt Bart de loodgieter nog even langs, om nog even een paar leidingen aan te passen,

12-10-2012 s ’middags om 13:30 zijn de Bam en een pompwagen voor het beton (met een lange arm). En of de weergoden het willen begint het te regenen, lijkt wel of het expres is om de mannen van de Bam te pesten was ook al bij het storten van de fundatie.

Rond 14:15 arriveert de beton wagen en is het wederom in de stromende regen het beton gieten. 3 mannen van de bam druk bezig om het beton erin te gieten waarvan 1 de slang bedient van de pompwagen, 1 het beton wat er naast komt weer weg veegt en de laatste met de trilnaald het beton aangetrild.

Bijna gaat het mis, op 1 stukje van de bekisting een paar paaltjes vergeten waardoor de bekisting iets open kwam, maar gelukkig door alert reageren door de toeschouwers en de Bam worden er snel een paar paaltjes extra geslagen.

Nu is het een paar dagen wachten totdat beton is uitgehard en de bekisting verwijderd kan gaan worden.

14-10-2012 bekisting van de randbalk wordt vandaag verwijderd door de Bam . En alles wordt opgeruimd, nu wachten op Buko die volgende week komt.

22-10-2012 Buko met 4 man aanwezig om de hardhouten onderbalk te monteren, dit met uiterste precisie

23-10-2012 s’morgens vroeg om 07:00 een Telekraan van firma Schot staat al klaar om de vrachtwagen met houten panelen te gaan lossen.

Er word een start gemaakt met het opzetten van de schuur (onderdeel van het gebouw).

En of ze het vaker hebben gedaan de schuur incl. onderlaag van het dak, staat binnen no time. (om 11:00 is hoogste punt al bereikt. En wordt de vlag (tijdelijk) op de dakspant bevestigd.

Mannen van de Buko blijven stug door werken en om 16:00 staat ook al de buitenmuren van de rest van het gebouw ook al overeind, we wisten dat het snel zou gaan maar zo snel.

In de tussentijd is Ed en Tonny bezig om voorbereidingen te treffen voor een klein feestje (pannenbier) ter ere behalen hoogste punt.

De gehele bouwcommissie is aanwezig incl. bestuur speeltuin en div vrijwilligers die hebben meegeholpen met sloop van het gebouw, ook de Waaier is aanwezig..

Het Feestje is zeer gezellig en rond 19:00 gaat iedereen op huis aan.

24-10-2012 Buko druk doende met het installeren de binnenmuren en de eerste laag van het dak (houten onderlaag).

25-10-2012 Buko heeft aardig veel werk om het dak (onderlaag van hout met daarop 8 cm dikke balken met isolatie en folie lagen) te maken.

S’middags gaan de eerste afwerk stalen dakpanplaten op het dak. En gaan de mannen op huis aan.

26-10-2012 Buko, bezig om het dak af te maken (montage stalen dakpanprofiel platen) en de nodige afwerkpunten te doen. Rond 16:00 zijn de mannen klaar en gaan weer richting huis.

Om 16:30 met Dirk van Buko en Marieke Jansen van de Grontmij, en enkele bestuursleden lopen we gezamenlijk en rondje langs en door het gebouw heen om te kijken of alles in orde is.

Op een paar kleine afwerkpuntjes na is alles in orde, en wordt het gebouw overgedragen aan de speeltuin.

Ter herinnering krijgen we van de Buko een mooie klok en wandplaat.

29-10-2012 om 07:30 komt Firma Noordeloos elektro en de loodgieters (Cojaco en Dirk Praat) om hun werk te komen doen.

Deze zullen de komende week hun werkzaamheden verrichten zodat a.s. vrijdag de vloer erin gestort kan worden.

Werk vordert gestaag vandaag. Zowel de elektromonteurs als de loodgieters werken gezamenlijk om de leidingen en buizen op de grond te krijgen zodanig dat ze elkaar niet kruizen, wat niet mag ivm de dikte van de afwerkvloer.

Ook Alexander en Ton Bruins zijn weer van de partij om alvast de wanden te monteren waaraan de hangende Wc frames komen te hangen.

30-10-2012 werk schiet al aardig op alle leidingen liggen er bijna in , en de elektromonteurs schieten ook al aardig op.

01-11-2012, Alle lampen en verwarmingen hangen en alles werkt naar behoren. Alles is klaar om morgen de vloer te storten.

02-11-2012 de vaklui om de zandcement vloer te gaan leggen zijn al vroeg gearriveerd, vader en zoon die aan het werk zijn, vader die de vloer uitvlakt en de zoon die de aanvoer van de cementvloer massa regelt, (waarbij ok het zelf mengen van het zand en de cement door de zoon gebeurt met een meng machine).

Smiddags zijn ze klaar met de vloer en ziet het er zeer strak uit. (150 m2 vloer gevlakt).

03-11-2012 de mensen van de cement dekvloer komen s’morgens langs om nog een cementpapje over de vloer te gooien zodat de vloer een hardere toplaag krijgt.

5-11-2012 s’morgens vroeg arriveren de mensen van aliander om de gas en elektra aansluiting weer aan te sluiten.

Ook het red cedar hout komt vandaag binnen, 2 grote stapels hout wat naar binnen gebracht moet worden, samen met een groepje vrijwilligers wordt het hout in de nieuwe schuur en het clubgebouw gebracht.

Alexander en Els, gaan op weg om de verf te gaan halen (speciaal t.b.v. red cedar), bij leegwater Heerhugowaard. Totaal 20 blikken met elk 2,5 liter verf wordt opgehaald. (kleurtje uitgezocht door Els).

6-11-2012 de eerste groep vrijwilligers gaan een start maken met het schilderen van de planken, en niet 1 kant maar alle bij de kanten moeten minimaal 2 x geschilderd worden, een beren klus.

8-11-2012, nieuwe verf wordt gehaald maar, door 1 of andere oorzaak is de verf een andere tint grijs geworden, terug naar leegwater om de verf opnieuw te laten mengen.

Bij terugkomst is de kleur nog steeds een paar tinten anders dan de 1e partij verf.

Even goed is een grote groep vrijwilligers aan het schilderen.

9-11-2012, Tonny en els gaan s’morgens vroeg terug naar leegwater om de verf te gaan mengen, als ze terug komen is de verf qua kleur beter maar nog niet goed, besloten om wel alvast een start te maken omdat de planken af moeten voor maandag.

Alexander, komt s’middags langs en iom Firma Leegwater gaat Alexander wederom naar Heerhugowaard waar hij rond een uur of 17:15 arriveert, de mensen van Leegwater doen alles om een nieuwe partij verf te maken die wel voldoet aan de kleur wat uiteindelijk lukt.

10-11-2012 vanmorgen oudpapier dus even geen werkzaamheden aan het clubgebouw

11-11-2012 wederom een groep vrijwilligers aan het schilderen om te zorgen dat de planken klaar zijn voor maandag.

12-11-2012 Firma Schot komt de rijplaten weghalen die er lagen om de stoep te beschermen.

Firma Bam is met 2 mensen bezig om balken op het gebouw te monteren waar straks de red cedar planken op komen.

Tot 14 -11-2012 is de bam bezig om de balken op het gebouw te monteren.

Alexander haalt in overleg met de mensen van de Bam horgaas, om dit aan de onderzijde te monteren zodat insecten niet achter het hout kunnen komen.

15-11-2012 de eerste planken gaan op het gebouw. En het geeft meteen een andere uitstraling.

In de tussen tijd is Ton Bruins en Alexander bezig om de wanden van de Wc te monteren zodat straks de tegels erop kunnen.

16-11-2012 is de bam druk bezig met monteren van de planken wat nogal een werk is.

19-11-2012 tot 22-11-2012 is de Bam druk bezig om de planken op het gebouw te nagelen (alleen nog een deel van de schuur aan voorzijde en achterzijde moet nog, ook nog de verhoging tussen de 2 daken moet nog gebeuren.

19-11-2012 Alexander en Ton zijn bezig met de bestrating langs het gebouw zodat straks het hekwerk geplaatst kan worden.

20-11-2012 Ton en Alexander zijn bezig met montage oude poort welke nu aan de achterzijde van het gebouw komt te staan. En de tegels

21-11-2012 Heras hekwerken komt langs om een nieuwe poort te plaatsen en een hekwerk langs het gebouw om het hout te beschermen tegen evt. fietsen.

23-11-2012 de Bam komt vandaag niet, hadden even een andere klus die gedaan moest worden (gelukkig want het regende pijpenstelen).

Helaas Was Ton druk in de weer met Alexander om tegels op maat te slijpen, gelukkig kwam Els even langs zodat we een kop koffie koffie konden drinken.

24-11-2012 laatste tegels op maat geslepen voor langs het gebouw, en de oude poort gesteld en aan gegoten met beton.

Geplaatst in Overige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*